Dr. Viviana Iordache: cum influenţează menopauza calitatea pielii VIDEO BY CSID

Medicul primar dermatolog Viviana Iordache explică impactul instalării menopauzei asupra calităţii pielii şi importanţa substituţiei hormonale recomandate după o serie de teste şi investigaţii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Menopauza este una dintre cele mai delicate perioade din viaţa unei femei, iar acest lucru, este cauzat de scăderea secreţiei de hormoni care survine odată cu reducerea şi dispariţia ovulaţiei.

În mod normal, menopauza se instalează după vârsta de 45 de ani, dar în ultimii ani, apar tot mai multe situaţii când menopauza se instalează devreme, uneori înainte de 35 de ani. Scăderea secreţiei de hormoni poate avea un impact serios asupra stării de bine, cu bufeuri, stări de indispoziţie, stări de rău, dar şi cu risc cardiovascular şi de osteoporoză.

Mai mult, deficitul de hormoni din corp generează şi fenomene neplăcute la nivelul pielii. Soluţii există, iar substituţia hormonală este una dintre acestea. Însă terapia de substituţie hormonală trebuie administrată după un program de teste şi analize, care se repetă periodic. Pentru a afla care este conduita în cazul substituţiei hormonale şi cum poate influenţa menopauza calitatea pielii, am stat de vorbă pe larg cu medicul primar dermatolog Viviana Iordache!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Viviana Iordache - Medic primar dermatolog
Dr. Viviana Iordache este Medic Dermatolog și coordonator al Clinicii Medicum.  Educație și parcurs profesional A absolvit Facultatea de Medicină Bucureşti în 1995; Are specializare în dermatologie la Spitalul Clinic Colentina 1995-2000, medic specialist dermatolog din 2000; A colaborat ...
citește mai mult