Dr. Ştefan Tucă: cum se operează cancerul de colon VIDEO BY CSID

Medicul primar chirurg Ştefan Tucă explică în interviul video importanţa colonoscopiei şi cum se tratează chirurgical cancerul de colon.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cancerul de colon este una dintre cele mai frecvente afecţiuni maligne: aproximativ 10 la sută din totalul cancerelor se localizează la nivel colorectal. Anul trecut, în lume, au fost depistate 1,8 milioane de persoane cu această formă de cancer, printre ai cărei factori de risc se numără excesul de grăsimi, obezitatea, sedentarismul şi fumatul.

Depistat la timp, cancerul colorectal se poate trata cu succes, intervenţia chirurgicală fiind printre metodele consacrate din protocolul de terapie. Diagnosticarea precoce este posibilă dacă orice persoană merge la medic după 50 de ani pentru colonoscopie. În plus, de mare importanţă sunt diagnosticarea, monitorizarea şi tratarea polipilor colonici, care în timp se pot maligniza. Am stat de vorbă cu medicul primar chirurg Ştefan Tucă, unul dintre specialiştii din România care tratează cancerul colorectal, care ne-a explicat cum poate fi diagnosticat corect şi la timp cancerul şi care sunt opţiunile terapeutice în funcţie de stadiul bolii!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Ştefan Tucă - Medic primar chirurgie generală
Dr. Ștefan Tucă este Medic primar chirurgie generală cu competență în chirurgie laparoscopică avansată. Pregătire Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, cu specializarea medicină generală, cu durata de 6 ani, 1997-2003 Medic rezident Chirurgie Generală ...
citește mai mult