Dr. Ioan Bulescu: Legătura dintre obezitate şi apnee VIDEO

Află din acest interviu cu un medic specialist somnolog cum îţi influenţează kilogramele în plus somnul şi cum, tot acestea, pot cauza apneea din timpul nopţii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sindromul de apnee în somn este o tulburare suficient de gravă a somnului în care respiraţia se întrerupe în timpul somnului, repetitiv. Dr. Ioan Bulescu Medic Specialist ORL, doctor în ştiinţe medicale ne-a explicat ce este această tulburare, din ce cauze apare şi care este legătura dintre apnee şi obezitate.

Apneea în somn

Chiar dacă persoanele care suferă de apnee nu îşi dau seama, partenerul de viaţă se poate trezi peste noapte din cauza sforăitului zgomotos sau din cauza pauzelor de respiraţie. Acestea din urmă sunt cele mai îngrijorătoare pentru partener, pentru că de multe ori au impresia că cel care suferă de această tulburare nu mai respiră şi se panichează. Din nefericire aceste pauze îndelungate ale repsiraţiei, privează creierul de oxigen şi aceste persoane se trezesc mai obosite, nu se pot concentra a doua zi, pot chiar adormi/moţăi din când în când.

Obezitatea şi apneea

Medicul Ioan Bulescu ne-a explicat pe larg în acest interviu de ce persoanele cu un surplus de kilograme sunt mai predispuse să sufere de apnee în somn şi de ce este important să meargă la medic. Indicaţia primară la astfel de cazuri este ca pacientul să slăbească, reuşind astfel să scape – măcar parţial – şi de această tulburare.

Tratamentul apneei în somn

Medicul Ioan Bulescu a vorbit despre tipurile de tratament indicate în apneea de somn, în ce cazuri se aplică şi care pot fi rezultatele. În afara terapiei CPAP cu oxigen, mai există şi anumite intervenţii chirurgicale ce pot înlătura cauza ce duce la problemele de respiraţie şi, implicit, la apneea în somn.

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Ioan Bulescu - Medic Specialist ORL
Dr. Ioan Bulescu este Medic Specialist ORL, Doctor în Științe Medicale, Asistent Universitar UMF Carol Davila – Disciplina de Anatomie si Membru al Societății Internaționale de Chirurgia Somnului. Competențe: chirurgie endoscopică ORL LASER în ORL audiologie clinică somnologie ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic Specialist ORL
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult