Dr. Ioan Bulescu

Dr. Ioan Bulescu este Medic Specialist ORL, Doctor în Științe Medicale, Asistent Universitar UMF Carol Davila – Disciplina de Anatomie si Membru al Societății Internaționale de Chirurgia Somnului.

Competențe:

chirurgie endoscopică ORL
LASER în ORL
audiologie clinică
somnologie nivel 1 şi nivel 2

Domenii de interes și practică curentă:

chirurgie minim-invazivă cu rafiofrecvență în ORL
chirurgia funcțională endoscopică a nasului și sinusurilor paranazale
chirurgia sforăitului
tratamentul conservator și chirurgical al sindromului de apnee obstructivă în somn

Membru în Societăți și Organizații profesionale

Membru al Societății Internaționale de Chirurgia Somnului
Membru al Academiei Americane de Medicina Somnului (AASM – American Academy of Sleep Medicine)
Membru al Societății Europene pentru Cercetare în Somnologie (ESRS- European Sleep Research Society)
Membru al Colegiului Medicilor din România
Membru al Societății Române de Otorinolaringologie și Chirurgie Cervico-Facială
Membru al Societății Europene de Rinologie
Membru al Societății Române de Anatomie

Cariera universitară

Din anul 2016, dr. Bulescu a activat ca Preparator benevol la Catedra de Anatomie până în anul 2012 când a început Școala Doctorală la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Odată cu obținerea titlului de doctorand, acesta a activat ca Asistent Universitar asociat până la finalizarea Doctoratului.

A obținut titlul de Doctor în Științe Medicale Medicale în anul 2015 în urma susținerii publice a tezei de doctorat cu titlul “Contribuții la studiul variabilității de pneumatizare a celulelor etmoidale”, sub conducerea domnului Prof.Univ.Dr. Alexandru Theodor Ispas. Din 2015 activeaza la Catedra de Anatomie ca Asistent Universitar.

Încă din 2011, dr. Bulescu a început să susția  lucrări practice de Anatomie cu studenți din anii 1 și 2 ai Facultății de Medicină, iar din 2012 a susținut lucrări practice și cursuri de Anatomie Chirurgicală și Tehnici Chirurgicale în Cadrul Disciplinei de Anatomie, pentru Medicii Rezidenți din Specialitatea ORL.

Cariera medicală

Cariera sa medicală a început în anul 2004 când a pășit pentru prima data pe holurile Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, cea mai prestigioasă Universitate de Medicină din România.

A absolvit cursurile Universității în anul 2010 obținând în urma examenului de licență titlul de Doctor-Medic.

A susținut Concursul Național de Rezidențiat în luna Noiembrie a aceluiași an, obținând în urma acestuia titlul de Medic rezident în Specialitatea Otorinolaringologie și Chirurgie Cervico-facială.

Începând cu luna Ianuarie 2011 a început pregătirea în specialitatea ORL la Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL “Dorin Hociotă”, activând ca medic rezident în Secția 1 a Institutului.

În timpul rezidențiatului baza practicii domniei sale medicale a fost reprezentată de chirurgia rinologică (chirurgia nasului și a sinusurilor paranazale) dar și de chirurgia laringelui și chirurgia cervicală.

A dobândit în această perioadă cunoștiințele și capacitățile necesare pentru a diagnostica și a trata marea majoritate a patologiei rinologice și cervico-faciale. După finalizarea pregătirii ca medic rezident, a susținut examenul de specialitate, iar din anul 2015 activez ca medic Specialist in domeniul ORL.

Încă din timpul pregătirii ca medic rezident am participat la cursuri și stagii de pregătire în domeniul Chirurgiei endoscopice rinosinusale și în domeniul Somnologiei și Chirurgiei de Somn, atât în România cât și în străinătate.

În prezent practica sa medicală se ocupă în principal de tulburările respiratorii în somn (sforăit, apnee în somn) și de patologia nasului și sinusurilor paranazale, dar și de cea a faringelui și laringelui.

În urma pregătirii sale medicale, Dr. Bulesuc a obținut competențe de practică medicală în Chirurgie endoscopică ORL, Chirurgie LASER ORL, Audiologie clinică (competențe incluse în standardul profesional ) dar și în competența în Somnologie (nivel I si II), obținută prin concurs.

 

Copiii cu ADHD şi tulburările de somn

Copiii cu ADHD şi tulburările de somn

Sunt câteva studii care spun că poate exista o legătură între copiii care au ADHD şi tulburările de somn, fapt ce duce ca aceşti copiii să fie mai obosiţi ziua.