Dr. Bogdan Dorobăţ: simptome şi soluţii pentru accidentul vascular cerebral VIDEO by CSID

Dr. Bogdan Dorobăţ, mecic primar radiologie intervenţională, explică simptomele şi soluţiile moderne care pot fi aplicate şi în România în cazul unui accident vascular cerebral.

Accidentele vasculare cerebrale sunt frecvente în rândul persoanelor în vârstă, dar pot apărea şi la persoane tinere. Printre factorii de risc de numără fumatul, excesul ponderal, prezenţa grăsimilor în sânge şi diabetul.

În momentul producerii unui accident vascular, fie un vas de sânge se obturează, fie se rupe. Consecinţele pot fi fatale sau extrem de invalidante pentru pacienţi. Însă dacă medicii intervin repede, pacienţii pot fi salvaţi şi se pot recupera mai repede. Care sunt semnele unui accident vascular cerebral şi care sunt soluţiile moderne explică în interviul video dr. Bogdan Dorobăţ, medic primar radiologie intervenţională în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Bogdan Dorobăț - Medic primar Radiologie - imagistică medicală
Dr. Bogdan Dorobăț este Medic primar Radiologie - imagistică medicală și Doctor în Științe Medicale, Supraspecializare în radiologie intervențională, competență în ecografie generală. În prezent, dl Dr. Dorobat poate fi găsit în cadrul Spitalului Clinic SANADOR din București. Activitate ...
citește mai mult
Cum să te speli corect pe mâini VIDEO
Cum să te speli corect pe mâini VIDEO