Cum să te speli corect pe mâini VIDEO

Infecţiile, răceala, gripa, hepatita A, enterocolitele sunt doar câteva dintre bolile de care te poate proteja spălatul pe mâini.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Infecţiile, răceala, gripa, hepatita A, enterocolitele sunt doar câteva dintre bolile de care te poate proteja spălatul pe mâini. Acest gest trebuie făcut după contactul cu obiectele din mijloacele de transport, după manevrarea banilor.

De asemenea, dezinfectarea mâinilor este obligatorie înainte şi după o vizită în spital.Specialiştii spun că nu toată lumea cunoaşte corect tehnica spălării mâinilor.
Iată ce paşi trebuie urmaţi: udaţi mâinile cu jet de apă. Aplicaţi săpun lichid sau solid pe membre şi acoperiţi în întregime cu spumă.Frecaţi ambele palme una de cealaltă, pe toată suprafaţa, apoi întrepătrundeţi degetele.

Masaţi insistent cu spumă fiecare deget, cu mişcări circulare, pe toată suprafaţa. Frecaţi fiecare încheietură cu mâna opusă. Limpeziţi mâna sub jet puternic de apă. Închideţi robinetul cu cotul dacă robinetul permite, dacă nu, folosiţi un prosop de hârtie.
Uscaţi mâinile cu un prosop de hârtie de unică folosinţă. Aruncaţi prosopul de hârtie la coşul de gunoi.
Pentru mai multe informaţii despre prevenirea bolilor, intraţi pe www.csid.ro
sursa foto: 123rf.com

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult