Dr. Antoanela Curici: analize şi teste în diabet VIDEO by CSID

Dr. Antoanela Curici, medic primar medicină de laborator şi director medical Synevo România, explică utilitatea testelor şi analizelor de sânge atât pentru prevenirea diabetului, dar şi pentru diagnosticarea diabetului.

Diabetul este o afecţiune cu o incidenţă mare la ora actuală: conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, peste 420 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de diabet. Numărul pacienţilor a crescut d ela 108 milioane în 1980 la 422 de milioane în 2014.

Situaţia îngrijorătoare se explică şi prin modificarea stilului de viaţă: suntem tot mai sedentari, obezitatea face ravagii încă din perioada copilăriei, iar consumul excesiv de alimente bogate în zahăr, superprocesate, a crescut procentul celor care se confruntă cu stări prediabetice şi cu diabet.

O primă soluţie o reprezintă schimbarea stilului de viaţă, prin adoptarea unei diete bogate în legume, fructe, proteine animale şi grăsimi de calitate. Apoi, ajută cele 30 de minute de mişcare pe zi, dar şi respectarea programului anual de teste şi analize de sânge.

Cu ajutorul analizelor rapide şi performante, orice persoană îşi poate evalua starea glicemiei. Orice creştere alarmantă a valorilor glicemiei trebuie semnalată medicilor diabetologi pentru că diabetul poate fi ţinut sub control cu ajutorul dietei şi medicaţiei.

În ce constă programul de teste şi analize recomandate atât persoanelor care vor să prevină diabetul, dar şi celor care au afecţiunea şi vor să aibă o stare de sănătate bună, aflăm de la medicul Antoanela Curici, medic primar medicină de laborator şi director medical Synevo România!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Antoanela Curici - Medic primar medicină de laborator
Dr. Antoanela Curici este absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, cu experiență de peste 12 ani în medicina de laborator, cea mai mare parte a activității în acest domeniu fiind asociată Laboratorului Central ...
citește mai mult