Diana Vasile, psihoterapeut: sfaturi pentru un psihic sănătos în timpul pandemiei de coronavirus VIDEO

Diana Vasile, psihoterapeut şi preşedinte al Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei, explică pe larg cum putem gestiona stresul şi anxietatea în perioada pandemiei de coronavirus.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pandemia de coronavirus a bulversat vieţile tuturor. Anxietatea, incertitudinea şi schimbarea însoţesc această perioadă, iar unele persoane se confruntă cu stări de teamă şi panică.

Se ştie că situaţiile cu potenţial periculos, orin stresul produs,  activează mecanismele de supravieţuire. Însă pe termen lung, stresul cronic poate afecta pe imunitatea. Şi agresivitatea afectează imunitatea şi capacitatea de recuperare a organismului.

La unele persoane cu tulburări psihice, anxietatea şi depresia se pot accentua. Însă există şi pacienţi care se mobilizează mai uşor şi depăşesc criza. Încrederea şi flexibilitatea sunt importante în această perioadă, pentru că psihicul uman se remodelează cu fiecare experienţă.

Despre toate acestea, am discutat pe larg într-un interviu video cu Diana Vasile, psihoterapeut şi preşedinte al Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei.

Psihoterapeutul Diana Vasile are câteva recomandări şi pentru părinţii care se confruntă cu situaţii stresante în timpul pandemiei. Aceştia trebuie să recurgă o bună organizare a activităţilor la domiciliu. Spaţiul din casă trebuie organizat riguros, iar timpul de odihnă trebuie respectat.

De mare folos în această perioadă sunt emoţiile pozitive. Psihologii ne recomandă să combatem cu toate mijloacele agresivitatea şi să cultivăm compasiunea

De asemenea, consilierea psihologică on line poate veni în sprijinul celor cu probleme. Aflăm câteva informaţii extrem de utile pentru a depăşi cu bine perioada din interviul video realizat cu Diana Vasile!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Diana Vasile - Psihoterapeut
Diana Vasile este Psihoterapeut autonom, psiholog clinician, cadru didactic universitar. Președinte și membru fondator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei Prin preocuparea să constanța, profesionistă și pasionată pentru potențialul de dezvoltare și evoluție a fiecărui ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psihoterapeut
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult