10 informaţii esenţiale despre gripă

Anotimpul rece aduce un val de îmbolnăviri de sezon – viroze, răceli sau gripă. Pe lângă regulile de igienă, iată câteva informaţii esenţiale de care trebuie să ţineţi cont.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Anotimpul rece aduce un val de îmbolnăviri de sezon – viroze, răceli sau gripă.Pe lângă regulile de igienă, iată câteva informaţii esenţiale de care trebuie să ţineţi cont.

Gripa nu este o răceală banală. În cazul copiilor mici sau al persoanelor vârstnice, poate avea efecte fatale.Dacă aveţi afecţiuni pulmonare, cardiace sau renale, mergeţi la medic de la primele simptome de gripă.Nu luaţi antibiotic în caz de gripă. Antibioticul poate întări tulpinile rezistente şi poate provoca probleme digestive.

Frisoanele şi febra sunt simptome obişnuite în cazul gripei. Febra mare înseamnă peste 39,4 g Celsius la adult.În cazul sugarilor de până la 3 luni, febra mare înseamnă temperatura peste 38 g Celsius. Copiii între 6 luni şi 5 ani pot face convulsii de la febră. Este necesară prezentarea la medic la primul episod. Scăderea temperaturii se poate face prin antitermice sau materiale umezite cu apă la temperatura camerei.

Nu încercaţi remediile „tradiţionale”  de tipul şosete înmuiate în oţet sau alcool medicinal.Hidratarea este foarte importantă. Ceaiuri neîndulcite, apă, supa de pui sunt de mare ajutor.Siropurile de tuse trebuie luate cu precauţie. Tusea ajută organismul  să elimine mucozităţile în exces.

sursa foto: 123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News