Dr. Ion Bogdan Codorean: despre talonetele personalizate şi mersul corect VIDEO by CSID

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, explică importanţa talonetelor personalizate în corectarea diverselor probleme ortopedice.

Conform estimărilor specialiştilor, 90 la sută dintre persoane se confruntă cu probleme de mers, adică nu merg corect. Aceste probleme de mers pot fi cauzate de anumită structură a piciorului, care poate fi înnăscută, de purtarea unor pantofi incomozi sau de anumite afecţiuni ortopedice care au lăsat sechele.

Prezenţa constantă a bătăturilor poate fi un semn că nu călcăm corect. În timp, mersul incorect şi distribuirea defectuoasă a forţelor pe laba piciorului pot crea un disconfort mai mare şi pot da chiar dureri.

Soluţii există, iar după un consult la medicul ortoped, acesta poate recomanda în cazul copiilor, dar şi adulţilor, programe de recuperare medicală şi purtarea talonetelor. Când se recomandă talonetele şi cum se fac cele personalizate explică pe larg în interviul video dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Ion Bogdan Codorean - Medic primar ortopedie și traumatologie
Dr. Ion Bogdan Codorean este medic primar ortoped cu supraspecializare în traumatologia sportivă și doctor în medicină. A activat timp de 6 ani ca Șef al secției Clinicii de Ortopedie – Traumatologie a spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” și este începând ...
citește mai mult
Alergia la alune- cum se poate preveni?
Alergia la alune- cum se poate preveni?