Rutina anti-age: ghid complet pentru îngrijirea pielii la menopauză

Pentru a minimiza cât mai mult posibil efectele vizibile ale menopauzei asupra organismului, aflăm de la dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog, ce presupune îngrijirea pielii la menopauză.
  • Publicat:

În timpul menopauzei, pielea devine mai uscată, mai puțin elastică, dar și mai sensibilă. Pe măsură ce colagenul se degradează, pielea își pierde fermitatea, apar liniile fine și mai apoi ridurile. Pentru a minimiza cât mai mult posibil efectele vizibile ale menopauzei asupra organismului, aflăm de la dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog, ce presupune îngrijirea pielii la menopauză.

Întrebată la ce vârstă apare menopauza și care sunt simptomele, Dr. Diana Plăcintescu a spus pentru „Ce se întâmplă, Doctore?” că „Vârsta la care femeile, să zicem, europene, intră la menopauză este undeva între 50 și 53 de ani. Dar desigur că există particularități. Există și mitul că ar fi moștenită de la mamă, lucru care nu este neapărat adevărat, pentru că intervine la fiecare femeie și viața ei, ce a trăit, presiunile, stresul, bolile, iar pe de altă parte, simptomele sunt comune.

Sunt cam aceleași la toată lumea. Ele încep cu unele tulburări ale ciclului menstrual și care duc până la urmă la oprirea ciclului și sunt însoțite practic de manifestări la nivelul tuturor organelor și sistemelor. Dar cele mai cunoscute sunt bufeurile, variațiile acestea de căldură, de temperatură pe care le simțim, insomniile și, de asemenea, modificările pielii care sunt de fapt primele pe care le observăm”.

Cum se modifică pielea la menopauză

„Ele încep să apară undeva chiar mai devreme și în momentul în care cam depășim 40 de ani, dacă nu cumva chiar avem o menopauză precoce. Dar chiar și dacă vom intra la menopauză, undeva în jurul vârstei de 50 de ani, pielea noastră începe să se lase și vedem cum ovalul perfect al feței începe cumva să devină sub forma unui diamant.

Începem să avem colțuri cumva în jurul mandibulei. Acela este primul semn, chiar dacă nu se schimbă nimic în calitatea pielii. Apoi, pe măsură ce progresăm către menopauza propriu-zisă și odată ce intrăm în acel an de absență al ciclurilor care precede declararea efectiv a menopauzei, pielea începe să se subțieze. Încep să apară riduri fine, pete pigmentare, iar odată ce am intrat la menopauză se produce o scădere masivă a densității pielii și un pic mai târziu, uscarea acesteia la suprafață și în plus, ea devine mult mai sensibilă”, a spus Dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult