Răul de mașină al bebelușilor și călătoriile la drum lung

Părinții trebuie să știe când să ia pauze, cum să-l distreze pe cel mic și mai ales, cum să combată răul de mașină.
  • Publicat:

Călătoriile la drum lung cu bebelușul pot fi adevărate provocări. Părinții trebuie să știe când să ia pauze, cum să-l distreze pe cel mic și mai ales, cum să combată răul de mașină. Prezentă la ediția de toamnă Baby Boom Show 2023, Dr. Alice Dona Mitu, expert în siguranța copiilor, ne-a oferit câteva sfaturi în acest sens.

„În funcție de vârsta copilului trebuie efectuate anumite opriri. Adică nu vom face o călătorie non-stop București-Timișoara, pentru că este afectată respirația copilului, este afectată frecvența cardiacă și până la urmă nici noi ca adulți nu ne simțim confortabil dacă facem un drum fără oprire. Așadar, dacă vorbim de un bebeluș foarte mic, în primele luni de viață, drumurile lungi trebuie să fie urmate de pauze cam la 20-30 de minute”, a explicat Dr. Alice Dona Mitu pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”.

Cum combatem răul de mașină al bebelușilor?

Specialistul spune că există câteva lucruri simple de care trebuie părinții să țină cont: mașina trebuie să fie bine aerisită înainte de a pleca la drum.

„Dacă este vorba de un drum lung să nu îi dăm de mâncare bebelușului în proximitatea deplasării, pe cât posibil deplasările pe distanțe lungi să fie făcute când bebe doarme, iar dacă bebelușului începe să i se facă rău de mașină, prin antrenarea lui într-o activitate precum un cântecel, un joc, atenția creierului este distrasă de pe centrul vomei și trece pe relaxare și implicarea în evenimentul respectiv”, explică Dr. Alice Dona Mitu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult