Prof. dr. Cătălin Copăescu: abordarea cancerelor de colon în perioada pandemiei VIDEO

Prof. dr. Cătălin Copăescu descrie simptomele cancerului de colon şi ce se poate face pentru persoanele care se confruntă cu acestea în perioada pandemiei.

Cancerul de colon este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancere diagnosticate la ora actuală: conform cifrelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este al treilea tip de cancer ca frecvenţă în rândul bărbaţilor şi al doilea ca frecvenţă în rândul femeilor. În 2018, s-au înregistrat 1, 8 milioane de îmbolnăviri la nivel global.

Printre factorii de risc ai cancerului colorectal, se numără obezitatea, sedentarismul, excesul de carne roşie, fumatul, excesul de alcool, înaintarea în vârstă, prezenţa polipilor colonici, moştenirea genetică şi anumite sindroame care pot favoriza formarea unor tumori maligne.

La fel ca în multe tipuri de cancer, depistarea în fază cât mai incipientă face ca tratamentul să aibă rate de succes crescute. Astfel, orice simptom precum durerea abdominală, slăbirea inexplicabilă sau prezenţa sângelui în materiile fecale trebuie să pună pe gânduri orice persoană care se confruntă cu acestea şi să o trimită la medic. Am stat de vorbă cu prof. dr. Cătălin Copăescu despre cancerul colorectal şi opţiunile pacienţilor în perioada pandemiei de coronavirus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Cătălin Copăescu - Chirurg de Excelență în Chirurgia Obezității
Fondator al chirurgiei bariatrice laparoscopice din România, Dr. Cătălin Copăescu realizează prima intervenție bariatrică pe cale laparoscopică din România în anul 2002. În anul 2010 înființează primul centru complet dedicat bariatriei – Ponderas Hospital, achiziționat, ulterior, de ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Chirurg de Excelență în Chirurgia Obezității
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult