Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu: Importanța tumor-board-ului în oncologie

În urma unui interviu, Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu ne-a vorbit despre importanța tumor-board-ului în oncologie.

În urma unui interviu, Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu, Directoarea Clinicii de Radiooncologie a Spitalului Universitar din Freiburg, ne-a vorbit despre importanța tumor-board-ului în oncologie, dar și despre pericolul din spatele autotratării și amânării vizitei la medic.

„Eu nu vreau să credeți că am o atitudine negativă față de medicina naturistă. Avem și aici în Freiburg o catedră de medicină naturistă, dar și această medicină naturistă trebuie să aibă niște baze științifice și medicina naturistă poate să acompanieze sau să completeze ceea ce medicina din școală indică. Un pacient care are o tumoră și este tratat cu chimioterapie, cu radioterapie, poate să discute cu medicul naturist”, explică Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu.

Pentru pacientul cu cancer, foarte importantă este și prezența tumor-board-ului. Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu spune că „discuția unui pacient cu tumor-board-ul, dialogul între chirurg, internist, psiho-oncolog, radioterapeut este esențială pentru a defini un drum corect pentru pacient. Nu este voie ca pacientul, dacă bate la ușa chirurgului să fie operat, dacă bate la ușa radioterapeutului să fie iradiat”.

Urmărește interviul video pentru a afla mai multe detalii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Prof. dr. Anca-Ligia Grosu - Profesor doctor Radiologie Oncologie
Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu este un celebrat Radiologie Oncolog cu mai mult de 25 ani de experiență. Ea face parte din multe organizații academice și profesionale, cum ar fi Scaun al Departamentului de Oncologie a Radiațiilor, Centrul Medical - Universitatea din Freiburg, Membru al Senatului Universității ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Profesor doctor Radiologie Oncologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult