Preot Eugen Răchiteanu: Dacă punem pe primul loc banii, atunci pierdem sensul vieții cu adevărat

  • Publicat:

Invitat în emisiunea „Înapoi în viitor”, moderată de Andreea Perminova și găzduită de platforma gândul.ropreotul Eugen Răchiteanu a vorbit despre esența banilor în viața noastră. 

Conform domniei sale, dacă punem banii pe primul lor, pierdem sensul vieții cu adevărat.

„Putem să trăim și fără lucrurile materiale, fără acelea pe care ni le dorim în surplusul nostru. Putem să trăim cu esențial, cu puțin. Dar acest lucru îl alegem conștient” a declarat părintele Eugen Răchiteanu.

Cum se împacă credința și banii?

„Dacă punem pe primul loc banii și pe Dumnezeu Îl uităm, atunci noi ca și oameni pierdem sensul vieții cu adevărat”, a ținut să sublinieze acesta pentru Andreea Perminova.

Mai mult, tot dânsul a adăugat printr-o metaforă și faptul că nu tot bogatul este bogat și nu tot săracul este sărac. Bogăția nu stă în resursele proprii materiale, ci în suflet.

Întrebat de Andreea Perminova ce părere are despre cei ce se numesc atei și cum ar comenta domnia sa faptul că Dumnezeu permite moartea copiilor, acesta a răspuns printr-un citat din Sfânta Scriptură: „Eu nu am venit să aduc moartea, ci am venit să aduc viață”. Părintele a mai menționat și faptul că noi suntem singurii responsabili pentru propria noastră viață, dar și a copiilor noștri.

Părintele Eugen Răchițeanu: „Dumnezeu ne-a creat trup și suflet după asemănarea Sa. Astfel că noi trebuie să avem un echilibru în a avea grijă și de suflet și de trup”

„Punem prea mult preț pe a apărea, dar mai puțin preț punem pe sănătatea trupului nostru. Vrem să fim cosmetizați foarte frumos, să arătăm bine, dar de fapt trebuie să ne întrebăm: Câtă grijă am eu de sănătatea trupului meu? Oare ce consum? Oare face bine sănătății mele? Oare face bine celor ce se vor naște în familia mea? Viața pe care o transmit oare este una din respect pe care l-am avut față de corpul meu?” a concluzionat părintele Eugen Răchițeanu. Așadar, conform spuselor sale, Dumnezeu nu ucide, Dumnezeu este viață, este fericire. Noi suntem cei care mergem împotriva creației Lui Dumnezeu.

Citește și: Preot Eugen Răchiteanu: A bârfi pe cineva înseamnă a ucide omul cu limba, cu judecata noastră

Unitate în credință

Întrebat de Andreea Perminova ce părere are despre diferențele dintre religii, părintele a ținut să sublinieze în încheiere faptul că credință înseamnă Hristos. Și atunci când suntem convertiți de către Hristos, nu mai există aceste prejudecăți de diferențiere între religii. Căci în numele lui Dumnezeu nu putem să urăm, să jignim, să judecăm, să criticăm, să bârfim sau să arătăm cu degetul către celălalt.

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor”, invitat părintele Eugen Răchiteanu, poate fi urmărită mai jos:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Ce este dopamina?
Ce este dopamina?