Preot Eugen Răchiteanu: A bârfi pe cineva înseamnă a ucide omul cu limba, cu judecata noastră

  • Publicat:

Invitat în emisiunea „Înapoi în viitor”, moderată de Andreea Perminova și găzduită de platforma gandul.ropreotul Eugen Răchiteanu a declarat că iubirea este greu de explicat. „Iubirea înseamnă să fiu aici și să transmit tot ce mi-a lăsat Dumnezeu. Simt în mod liber și gratuit să mă pun la dispoziția oamenilor și să aduc un plus de calitate în viața celorlalți.”, mărturisește invitatul. 

„Iubirea poate fi confundată cu anumite gesturi, emoții, sentimente sau porniri trupești. Iubirea înseamnă să fii tu însuți și să-l primești pe cel de lângă tine ca pe un dar. Dacă nu experimentezi iubirea lui Dumnezeu, nu poți să oferi”, adaugă preotul Eugen Răchiteanu.

Părintele Eugen Răchiteanu: Dăruiește fără să dai ceva în schimb

„Mai bine să greșim din bunătate decât să fim zgârciți”, a spus invitatul emisiunii. Cu toate acestea, trebuie să existe un echilibru și să nu fim lipsiți de inteligență și înțelepciune atunci când facem un bine. Nu trebui să ne preocupe ce vom primi. De cele mai multe ori, în locul unui gest de îmbrățișare, de gingășie, primim suferință. Suferința trebuie primită ca pe un dar, iar dacă îi oferim un sens, putem spune că trăim iubirea lui Dumnezeu. Atunci când aștepți ceva în schimb, nu mai are nimic de-a face cu iubirea adevărată. „Nu dăm ca să primim, ci dăm ca să ne îmbogățim”, a afirmat invitatul.

Dăruirea cu măsură este importantă. „Trebui să vedem unde este nevoie, iar acolo unde este nevoie să oferim. Atunci când ajutăm, trebuie să fie cu justă măsură.”

Părintele Eugen Răchiteanu – cum gestionăm problemele în cuplu

Misiunea noastră este aceea de a ne ajuta reciproc. „Atunci când un om intervine cu violență, cu vorbire de rău sau judecată, trebuie să ne ferim. Trebuie să ne alegem persoanele pe care le dorim aproape de noi. În momentul în care nu există cei șapte ani de acasă, cu greu putem face acești pași de a fi educat față de soție”, adaugă invitatul.

„Atunci când în familie se întâmplă ca soțul sau soția să facă un rău, iar partenerul nu-i atrage atenția, noi contribuim la perpetuarea răului. Acest rău pe care îl ascundem, se va întoarce împotriva noastră. Se va ajunge la neîntelegere și nerespectare. Este important să corectăm cu dragoste atunci când se greșește.”

Ce înseamnă fericirea?

Fericirea poate însemna foarte multe lucruri. Eugen Răchiteanu este de părere că fericirea este să trăiești cu Dumnezeu, să-l accepți pe celălalt ca pe un dar și să-ți pui la dispoziție toată viața ta pentru binele altuia. Uităm să trăim fericiți lângă cei din jurul nostru. Fericirea este compusă din lucruri mărunte.

„Fiecare dintre noi avem un scop în viață, iar scopul ultim este fericirea veșnică”, încheie preotul Eugen Răchiteanu în cadrul emisiunii „Înapoi în viitor”.

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor”, invitat părintele Eugen Răchiteanu, poate fi urmărită mai jos:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult