Posibile cauze pentru menstruația neregulată

Află care ar putea fi explicația pentru menstruația neregulată!

Care sunt cele mai frecvente cauze pentru o menstruație neregulată?

Nu neglijați o situație cu care se confruntă ocazional multe femei. Este vorba despre menstruația neregulată. Aceasta este frecventă la fetele care intră la pubertate și fenomenul poate persista un an sau chiar doi. Pentru a a se asigura că totul este în ordine, mamele ar trebui să meargă cu adolescentele la ginecolog.

Conform ghidurilor americane, orice adolescentă ar trebui să facă prima examinare ginecologică între vârsta de 13 și 15 ani. Însă prima vizită la ginecolog poate avea loc și mai devreme de vârsta de 13 ani.

O altă situație în care menstruația a întârziat este sarcina. Iar misterul se rezolvă după un simplu test. Însă menstruația poate deveni neregulată și în contextul în care femeile iau pilule contraceptive sau au sterilet.

Afecțiuni precum cele tiroidiene sau sindromul ovarului polichistic pot duce la menstruații neregulate. Aceste afecțiuni ar trebuie diagnosticate și tratate. În cazul tulburărilor tiroidiene, menstruațiile neregulate însoțesc și alte simptome precum pierderea în greutate sau îngrășarea, iritabilitatea sau letargia, anxietatea, tremorul, accelerarea bătărilor inimii sau anxietatea.

În cazul sindromului ovarelor polichistice, simptomele care însoțesc dereglarea menstruației pot fi infertilitatea, acneea, hirsutismul, căderea părului și îngrășarea.

Când trebuie semnalată medicului menstruația neregulată?

Perioada din viață când acest fenomen nu ocolește pe nimeni este premenopauza. Este vorba despre perioada de dinainte de instalarea menopauzei. Menopauza care înseamnă de fapt întreruperea ciclului menstrual, ca urmare a modificării secreției hormonale care intervine odată cu trecerea timpului, este precedată de o perioadă de câțiva ani de cicluri neregulate.

Dacă o femeie se confruntă cu menstruații neregulate, ar trebui să meargă la medic. Vizita devine urgentă dacă menstruațiile au devenit brusc neregulate sub vârsta de 45 de ani, dacă un ciclu menstrual e mai mic de 21 de zile sau mai mare de 35, dacă sângerarea menstruală durează mai mult de 7 zile și dacă vă doriți o sarcină și nu o obțineți.

Pentru informații despre sănătate, vă aștept și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok! Nu uitați ca pe youtube să activați notificările!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult