Otilia Mantelers: cum ne descurcăm cu copiii în izolare VIDEO

Suntem deja de o lună acasă şi ne mai aşteaptă încă o lună de izolare. E greu de suportat şi pentru adulţi, dar pentru copii! Un psiholog ne dă câteva idei.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Şcolile sunt închise deja de o lună, suntem în izolare, iar copiii au fost privaţi nu numai de şcoală, ci şi de activităţile în aer liber, de întâlnirile cu prietenii, de plimbatul cu rolele sau bicicleta prin parc. Sunt nevoiţi să stea în casă unde, oricâte jocuri şi activităţi am inventa – de la gătit împreună, desenat, colorat, jucat cărţi sau alte tipuri de jocuri – tot se plictisesc. Unde mai pui dacă părinţii sunt nevoiţi să lucreze de acasă, deci ar trebui să se împartă între muncă şi activităţile cu copiii.

Am vorbit cu Otilia Mantelers, psiholog, despre cum ne descurcăm acasă cu copiii, ce activităţi să mai inventăm, cum ne împărţim între muncă şi copii fără să ne simţim vinovaţi. Este important, spune Otilia, ca în această perioadă să nu tragem prea mult de noi, să înţelegem că e normal să n-avem chef şi energie de nimic şi să înţelegem că şi copiii pot fi în aceeaşi stare de spirit.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Otilia Mantelers - Psiholog
OTILIA MANTELERS este instructor de parenting, blogger cu vechime și mare iubitoare de cărți. A avut norocul să studieze puterea terapeutică a jocului cu Lawrence J. Cohen, reputat doctor în psihologie, creatorul Playful Parenting și cel mai apreciat specialist în domeniu din lume; așa a ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult