Nimeni nu se va schimba pentru tine: Pastila de PSIHOLOGIE

Nimeni nu se va schimba dacă el nu își dorește acest lucru.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Nimeni nu se va schimba pentru tine! Acesta este adevărul pe care e nevoie să îl auzim din când în când. Pentru că altfel, putem rămâne în relații care nu ne fac bine, în speranța că partenerul se va schimba la un moment dat. Colega noastră Bianca Poptean, psiholog, ne va spune mai multe.

E important să mai citești asta încă o dată: Nimeni nu se va schimba pentru tine!

Ești într-o relație de ceva vreme și simți că partenerul nu este prea implicat. Nu oferă relației importanța pe care tu ți-ai dori-o. Poate că petrece prea mult timp cu prietenii sau poate că e prea absorbit de viața lui profesională. Să știi că nu se va schimba!

Dacă tu stai în relație sperând că atunci când vă veți muta împreună, vă veți logodi, vă veți căsători sau va veni primul vostru copil, partenerul tău se va schimba, am o veste proastă pentru tine: te înșeli!

Nimeni nu se poate schimba pentru o altă persoană! Nici pentru iubit, nici pentru copii. Oamenii se schimbă doar dacă acest lucru îi aduce lui o alinare, altfel, nimeni nu se schimbă! Cu cât realizezi mai repede acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru tine!

Am crescut cu filmele romantice de la Hollywood care ne servesc povești în care personajul principal spune adesea: “Pentru tine voi deveni un om mai bun” sau “Voi fi partenerul de care tu ai nevoie” sau “Voi face asta pentru copii”. Dar, din păcate, genul acesta de “schimbare” nu durează și înseamnă codependență, în niciun caz nu iubire sănătoasă.

Un om se poate schimba doar pentru el înșuși, pentru a-i fi lui mai bine și dacă acel ceva pe care tu ai fi vrut să-l schimbe îi provoacă lui suferință, nu ție.

Doar schimbându-se pentru sine, schimbarea chiar are loc și durează!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult