Ce greșeli fac bărbații în relații?

Cu toții ne dorim o relație frumoasă în care lucrurile să decurgă armonios, doar că există situații în care ne auto-sabotăm. Iată ce greșeli fac bărbații în relații.
  • Publicat:

Cu toții ne dorim o relație frumoasă în care lucrurile să decurgă armonios, doar că există situații în care ne trezim că nu suntem deloc fericiți, iar asta pentru că ne auto-sabotăm liniștea adoptând diferite obiceiuri deloc necesare și care nu ne aduc niciun plus. Chiar și bărbații obișnuiesc să facă aceste greșeli majore și uită că relațiile sunt delicate și fragile și pot fi afectate chiar și de cele mai mici lucruri. Iată ce greșeli fac bărbații în relații.

Ce greșeli fac bărbații în relații

Nu oferă importanță comunicării eficiente

Când apar conflicte în relație, unde comunicarea este absolut necesară, unii bărbați fug mâncând pământul. Dacă la începutul relației petrec multe ore cu partenera la telefon, în timp, când relația devine deja una stabilă, simt nevoia să vorbească mai puțin și lasă impresia că sunt mai ocupați, mai puțin sensibili sau chiar le este dificil să își asculte partenera. Trebuie să recunoaștem că aceasta este realitatea relațiilor moderne: bărbații se îndrăgostesc de femei minunate și au impresia că le-a pus Dumnezeu mâna-n cap.

Au impresia că femeia de care s-au îndrăgostit a fost făcută pentru ei, încearcă să îi fie confident și prieten, să o cunoască mai bine, iar când relația devine stabilă nevoia de comunicare nu mai este ca la început. Cum e când nu spui ce așteptări ai vizavi de partenera ta și aștepți să-și dea seama singură? Sau cum e când nu îți exprimi sentimentele mai ales când te deanjează ceva, dar nu vrei să vorbești despre asta? Sunt deja cunoscute scenariile acestea, nu? Dacă îți dorești o relație sănătoasă trebuie să muncești pentru asta, iar comunicarea este cel mai important factor care stă la baza unei astfel de relații.

Cauți validare în mod constant

Unul dintre motivele pentru care bărbații ruinează relația cu partenera ține de faptul că se gândesc de multe ori că poate nu sunt suficient de buni și pot fi părăsiți. Astfel apare gelozia, care deși este un semn de iubire, câtă vreme are limitele ei, dacă această gelozie constantă și nesiguranță persistă, relația nu are prea multe șanse.

Sunt posesivi

Poate că nu ești un partener abuziv, toxic sau care să înșele, dar poate ai tendința să fii constant în dubii, să fii suspicios și nesigur în relația pe care o ai. Dacă vrei să eviți dramele în relație nu fi posesiv. Lasă trecutul în urmă, mai ales dacă ai fost înșelat, mințit sau trădat și bucură-te de ceea ce ai în prezent.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult