Iubitul tău nu te face fericită?10 pași pentru a avea relații de iubire funcționale

Cosmina Grigore, coach, explică cum trebuie să arate relațiile de iubire și de ce nu doar partenerul trebuie să te facă fericită.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Iubitul tău nu te face fericită?10 pași pentru a avea relații de iubire funcționale
Cosmina Grigore, coach, explică cum trebuie să arate relațiile de iubire. Foto: arhiva personală

Căutăm iubire. Căutăm aprobare. Căutăm validare. De când suntem mici până la bătrânețe. De cele mai multe ori, în adolescență, dar și la vârste adulte punem pe umerii partenerului de viață sarcina fericirii noastre. Și de aici nefericirile. Și neîmplinirile. ”Relațiile excepționale de iubire aparțin celor care sunt dispuși să le construiască. Care sunt dispuși să le protejeze de lumea exterioară, dar și de lumea lor interioară” este de părere Cosmina Grigore, coach.

 

Apropo de lumea interioară, auzim tot mai des idea că iubirea de sine este practic baza iubirii în viața noastră. Dar ce presupune iubirea de sine. ”O relație excepțională de iubire de sine implică exact același lucru: să știi să construiești o relație bună cu tine, cu partea ta de lumină, protejându-ți darurile, frumusețea ta de fricile tale, de victima interioară sau de agresorul interior. De nevoia ta de a avea dreptate” a mai explicat coach-ul.

Pentru tine iubirea înseamnă suferință? Uite ce de greșești

Iubirea are tot atâtea definiții câți oameni întrebi. Cum îți dai seama că relația ta de iubire nu este ceea ce trebuie? Cum trebuie să te facă iubirea să te simți? ”În primul rând, iubirea nu doare. Când apare orice tip de disconfort într-o relație de iubire (inclusiv între tu cu tine) acesta este un indicator că trebuie schimbat ceva pentru ca relația să poată fi construită” a subliniat Cosmina Grigore.

Ce pași să urmezi pentru a construi relații de iubire funcționale în viața ta

Iată pașii pentru a permite iubirii să ființeze în viața ta în viziunea Cosminei Grigore:

  1. ”Dacă tu crezi că nu meriți ceva… ei bine.. va fi mereu o parte din tine care NU va vrea/putea să aveți armonie. Acea parte respinsă (fix de tine).
  2. Acceptă-te că nu ești perfect(ă).
  3. Acceptă că ai defecte, reacții toxice, nemulțumire de sine etc. Acordă-ți dreptul la iubire.
  4. Fii dispusă să corectezi
  5. Fii dispus(ă) să construiești o relație excepțională de iubire de sine.
  6. Ulterior vei ști și cum ar trebui să arate o relație excepțională de iubire (cuplu) sau orice alt tip de relație.
  7. Este nedrept să cerem altora să știe să ne facă fericiți. Ei nu locuiesc în interiorul nostru.
  8. Trebuie să știm noi ce și cum ne face fericiți, să ne oferim noi asta pe termin lung ca să generăm stabilitate și apoi îi ghidăm și pe alții cu care ne dorim o relație despre ce ne face să ne simțim iubiți.
  9. Apoi facem procesul de NEGOCIERE A TERITORIULUI EMOȚIONAL disponibil pentru relația respectivă și înțelegem cum și când să ne protejăm de agresori emoționali.
  10. Totul începe cu disponibilitatea de a construi o relație excepțională de iubire de sine”
Urmărește CSID.ro pe Google News
Cosmina Grigore - Life coach
Cosmina Oana Grigore este life coach integrativ și primul coach pentru pacienții diagnosticați cu cancer, din România. După ce și-a schimbat radical dieta în urmă diagnosticării cu cancer în 2013, s-a certificat ca Technician Nutriționist, iar apoi a făcut o mulțime de cursuri în diferite ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân