4 semne că partenerul tău nu te-a iertat

Aceste comportamente pot indică faptul că partenerul tău încă suferă de o problemă din trecutul relației voastre. Descoperă părerea terapeuților, cele 4 semne ce indică faptul că partenerul nu te-a iertat încă și vezi cum poți reaprinde flacăra iubirii.
  • Publicat:
4 semne că partenerul tău nu te-a iertat
4 semne că partenerul tău nu te-a iertat de fapt, conform terapeuților Sursa foto: Shutterstock

Iertarea este o parte importantă a fiecărei relații, deoarece ranchiuna va cauza inevitabil mai multe probleme în viitor. Dar, uneori, acceptarea unei scuze este mai ușor de spus decât de făcut. Și în timp ce oamenii au adesea nevoie de timp pentru a ierta în totalitate, ei pot totuși simți nevoia să afirme că au trecut peste o problemă doar pentru a trece mai repede de aceste etape neplăcute dintr-o relație.

Așadar, cum poți să știi dacă partenerul tău este încă supărat pe tine? Te invit să descoperi părerea terapeuților și perspectiva lor asupra comportamentelor care semnifică faptul că încă mai este nevoie de vindecare. Iată cele 4 semne care indică că partenerul tău nu te-a iertat încă.

Continuă să aducă în discuție o problemă din trecut

Discuțiile prin care se încearcă vindecarea pot ajuta oamenii să-și repare relația. Dar dacă partenerul tău aduce mereu în discuție o problemă din trecut, este probabil un semn că încă nu te-a iertat pentru aceasta, potrivit lui David Tzall, PsyD, psiholog autorizat din New York City.

„Când o problemă continuă să ocupe spațiu și energie în suflet, este un indicator clar că încă nu poți trece peste aceasta și nu poți ierta persoana de lângă tine”, spune terapeutul. „Există încă sentimente precum mânia și durerea, ceea ce împiedică unele persoane să meargă înainte.”

Așa cum explică Jennifer Kelman, LCSW, terapeut la JustAnswer, unele persoane pot avea nevoie doar de „puțin mai mult timp pentru a comunica despre lucruri, astfel încât să poată ierta cu adevărat și să meargă înainte fără să se întoarcă mereu la aceeași problemă”.

Acţionează în moduri pasiv-agresive

Un alt semn major că partenerul tău nu te-a iertat este comportamentul pasiv-agresiv. Potrivit lui Tzall, ai putea observa că partenerul face mai multe comentarii răutăcioase decât de obicei sau că este prea critic cu tine.

„Comportamentul pasiv-agresiv ascunde cum se simte cu adevărat cineva în spatele unor remarci sarcastice”, împărtășește el.

Chiar dacă partenerul tău a spus verbal că te iartă, acest comportament poate dovedi ușor contrariul, confirmă Kelman.

Manifestă un comportament defensiv

De asemenea, este important să fii atent la comportamentul defensiv. „Partenerul tău poate deveni defensiv dacă îi spui că nu crezi că te-a iertat”, explică Engle.

De asemenea, poți vedea acest comportament în viitoarele dispute, conform lui Kelman. Partenerul tău poate utiliza un conflict din trecut pentru a-și apăra comportamentul atunci când apare o altă problemă.

„Fiecare ceartă pare să aducă în discuție probleme din trecut peste care, cel mai probabil, partenerul tău nu a reușit încă să treacă”, spune Kelman.

Evită intimitatea

Desigur, partenerul tău ar putea să se străduiască mai mult să salveze aparențele prin a părea prietenos la suprafață. Dar ai putea începe să observi natura lui mai rece atunci când vine vorba de momentele mai intime ale relației, sugerează Tzall.

„A evita intimitatea, emoțională sau fizică, poate fi un semn că partenerul tău nu te-a iertat în totalitate”, avertizează el. „Intimitatea necesită vulnerabilitate și încredere”.

Surse: bestlifeonline.com, collective.world

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”