Sex fără prezervativ? Ce analize la zi să-i ceri partenerului să faceți

Lista cu analizele recomandate dacă vreți să renunțați la prezervativ! Atenție nu vă scutește de a alege o altă metodă contraceptivă!
  • Publicat:
Sex fără prezervativ? Ce analize la zi să-i ceri partenerului să faceți
De ce să nu faci sex fără prezervativ înainte de a face analize și teste medicale pentru boli venerice? foto Shutterstock

Atunci când partenerii încep să se atașeze emoțional și se vad ca un cuplu pe termen lung, posibil să apară în conversațiile zilnice și subiecte precum sex fără prezervativ. Asta în cazul unor perechi. Alte povești încep direct cu sex neprotejat… Însă, alegerile au consecințe. În cazul raporturilor sexuale neprotejate acestea pot fi boli cu transmitere sexuală sau sarcini nedorite. Așadar, pentru sănătatea fizică, dar și psihică și emoțională a cuplului analizele la zi pe masă!

Sinceritatea, dar și deschiderea către soluții confortabile pentru ambii parteneri sunt de bază pentru a începe o relația adevărată, cu valori solide pe termen lung. Rușinea nu are loc atunci când vorbim despre sănătatea ta și a partenerului tău. Iar când vine vorba despre relații intime sunt implicate nu doar sănătatea fizică, ci și cea psihică și sănătatea emoțională. Așadar, deschide subiectul fără rețineri despre metodele de protecție a actului sexual ce vi se potrivesc și dau sentimental de siguranță.

Ce infecții cu transmitere sexuală riști dacă nu folosești prezervativ

Iată ce infecții cu transmitere sexuală sunt des diagnosticate în cabinetele medicilor dermatovenerologi în lipsa prezervativului. Chlamydia, gonoreea, HIV, sifilis, anumite tipuri de hepatită, virusul HPV (anumite tulpini pot cauza chiar cancer de col uterin etc).

Metodele de barieră, cum ar fi prezervativele masculine, prezervativele feminine ajută la prevenirea transmiterii ITS de la o persoană la alta.

La ce medic să te adresezi cu partenerul tău dacă vreți să faceți sex neprotejat de prezervativ

Pentru a vă asigura atât tu cât și partenerul tău că sunteți sănătoși mergeți împreună pentru teste și analize la medicul dermatovenerolog.

Ce teste și analize se fac pentru a afla că sunteți sănătoși

”Se recomandă efectuarea unui consult dermato-venerologic care poate include testare pentru sifilis (testele serologice VDRL, TPHA), testarea pentru infecţia HIV, testarea pentru infecţia hepatitică (testele serologice AgHBs, AcHVC), testele pentru o posibilă infecţie cu Chlamydia trachomatis sau gonococ (teste de tip NAAT). În funcţie de necesităţi pot fi recomandate şi alte teste” au explicat medicii de la secția de Dermatologie a Spitalului Colentina din Capitală pentru Ce se întâmplă, doctore.

Atenție, următoarea vizită este la medicul ginecolog pentru stabilirea unei metode de contracepție potrivită, dacă prezervativul era metoda adoptată.

Sursă: Healthline.com, Spitalul Colentina

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân