Otilia Mantelers: cum ne descurcăm cu copiii în izolare VIDEO

Suntem deja de o lună acasă şi ne mai aşteaptă încă o lună de izolare. E greu de suportat şi pentru adulţi, dar pentru copii! Un psiholog ne dă câteva idei.
15.04.2020 | Autori: Bianca Poptean, Raluca Neagu

Şcolile sunt închise deja de o lună, suntem în izolare, iar copiii au fost privaţi nu numai de şcoală, ci şi de activităţile în aer liber, de întâlnirile cu prietenii, de plimbatul cu rolele sau bicicleta prin parc. Sunt nevoiţi să stea în casă unde, oricâte jocuri şi activităţi am inventa – de la gătit împreună, desenat, colorat, jucat cărţi sau alte tipuri de jocuri – tot se plictisesc. Unde mai pui dacă părinţii sunt nevoiţi să lucreze de acasă, deci ar trebui să se împartă între muncă şi activităţile cu copiii.

Am vorbit cu Otilia Mantelers, psiholog, despre cum ne descurcăm acasă cu copiii, ce activităţi să mai inventăm, cum ne împărţim între muncă şi copii fără să ne simţim vinovaţi. Este important, spune Otilia, ca în această perioadă să nu tragem prea mult de noi, să înţelegem că e normal să n-avem chef şi energie de nimic şi să înţelegem că şi copiii pot fi în aceeaşi stare de spirit.