Dr. Valeria Herdea: ce trebuie să ştie părinţii despre simptomele şi conduita în cazul COVID 19 la copii VIDEO

Dr. Valeria Herdea, medic primar medicină de familie, explică ce trebuie să ştie părinţii în privinţa simptomelor de COVID-19 la copii şi care sunt regulile de igienă pe care trebuie să le respectăm la ieşirea din izolare.
06.05.2020 | Autori: Beatrice Osanu, Raluca Neagu

Deşi ne apropiem de finalul perioadei de izolare, ameninţarea COVID-19 încă mai există. Iar respectarea regulilor de distanţare socială, a regulilor de igienă şi de protecţie cu mănuşi şi măşti se va menţine încă o perioadă tocmai pentru a preveni o eventuală creştere a numărului de cazuri de contractare a noului coronavirus.

Este adevărat că acesta afectează mai ales adulţii, însă au fost raportate şi cazuri în rândul copiilor. Însă aceştia, mai ales în prima copilărie, se pot confrunta şi cu alte afecţiuni virale ale căror simptome pot fi similare COVID-19.

Pentru a afla care sunt simptomele COVID-19 la copii şi ce trebuie să ştie părinţii în privinţa tratamentelor şi a vizitei la medicul de familie, am stat de vorbă cu dr. Valeria Herdea, medic primar medicină de familie, care ne-a explicat pe larg într-un interviu prin Skype conduita în ceea ce priveşte consultaţiile medicale în această perioadă!