Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”

  • Publicat:

Prezent în emisiunea „Înapoi în viitor” a Andreei Perminova,  Dragoș Bucurenci a vorbit despre deficitul de atenție, o tulburare tot mai des întâlnită în lume, însă de care oamenii nu sunt cu adevărat conștienți.

„Înainte de actualul job, aveam minimum 3 joburi în același timp!”

„De multe ori, oamenii cu ADHD  au probleme în a construi, în a se organiza, în a duce la bun sfârșit ceea ce-și propun. Până la actualul job, eu am avut întotdeauna minimum 3 joburi, în același timp!”

Întrebat care a fost motivul pentru care s-a retras din televiziune, Dragoș Bucurenci a punctat faptul că televiziunea a fost pentru el un instrument pe care l-a folosit pentru că îi oferea un capital de imagine extrem de important la vremea debutului său.

„Am învățat să nu spun „nu” experiențelor unice”

„A apărut această propunere cu „Supraviețuitorul”, care a fost pur și simplu ceva la care nu am putut spune „nu”. Aceasta pentru că nu a fost doar un proiect de televiziune, a fost pur și simplu un proiect de travel, o experiență de explorare a naturii”, a menționat Dragoș Bucurenci.

Cât despre activitatea sa civică, invitatul a oferit câteva detalii și despre perioada în care fonda asociații și susținea ONG-uri: „În anii ’90, activiștii civici pentru mine erau niște EROI, iar eu mi-am dorit să le semăn. Visul meu, încă de la început a fost să conduc o organizație non-guvernamentală”, a ținut să sublinieze Dragoș Bucurenci.

Însă, cu toate acestea, la un moment dat s-a oprit întrucât simțea că stagnează, simțea că trebuie să facă o alegere conștientă între binele organizației și dezvoltarea sa profesională: „cred că am dat destul României cu anii în care am făcut asta și cred că mai este foarte mult loc să dea și alții. Toată dificultatea asta cu care faci bine la un moment dat te obosește”, a conchis acesta zâmbind.

Iar la finalul emisiunii,  Andreea Perminova l-a provocat pe Dragoș Bucurenci să enumere trei învățături de viață, trei adevăruri cu puternică însemnătate. Iar acesta nu a ezitat, punctându-le pe următoarele: „În viață este important să dai mai mult decât ai primit/ ne naștem pentru a relaționa/ nu vedem cu adevărat limpede decât cu inima!”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult