Dr. Valeria Herdea: Avem copii cu COVID-19 internați la neurologie

În timpul valului patru au fost mai mulți copii cu COVID-19, unii dintre ei dezvoltând afecțiuni severe, precum accidentul vascular cerebral.
  • Publicat:
  • Actualizat:

În acest val al pandemiei au fost mai mulți copii cu COVID-19, tocmai pentru că varianta Delta este mult mai contagioasă. Într-una dintre emisiunile „Ce se întâmplă, Doctore?” Live, invitata noastră Dr. Valeria Herdea, medic de familie, ne-a vorbit despre vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, dar și despre simptomele acestora în cazul infectării.

Vaccinarea copiilor ar trebui luată în calcul de toți părinții, spune Dr. Valeria Herdea, medic de familie. Tocmai pentru că vorbim de un număr mare de infectări, de decese, dar și de copii aflați internați pe secție sau în terapie intensivă. Din păcate, în cabinet, oamenii vin când au simptome de ceva timp, evită să își facă testarea sau să își anunțe medicul de familie.

„De multe ori noi aflăm din Corona Forms că pacienții noștri sunt bolnavi. pentru că se pare că ultimul trend este să nu spui că ești bolnav de COVID”, afirmă Dr. Valeria Herdea.

Din păcate, în 5-7 zile încep să se agraveze, iar atunci când sună medicul de familie, lucrurile sunt deja scăpate de sub control și este momentul în care începe o adevărată goană după un pat sau un scaun sau măcar o sursă de oxigen într-un spital suport COVID.

„Colegii din spitalele de boli infecțioase sau suport COVID sunt terminați de oboseală, plus că oamenii ajung în stadii grave”, spune Dr. Valeria Herdea.

În urma îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, sunt copii cu COVID internați în secția de neurologie cu accidente cerebrale, sunt copii cu COVID în Cluj cu miocardite, sunt peste 40 de copii cu COVID în secțiile de ATI.

„Dacă asta nu te cutremură, eu ca om, ca mamă, ca bunică, nu pot aduce alt argument în favoarea vaccinării”, spune Dr. Valeria Herdea.

Prin vaccinarea copiilor reușim scăderea transmisibilității bolii, scădem contagiozitatea copiilor, scădem riscul apariției formelor severe, plus că aceștia pot merge la școală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Valeria Herdea - Medic de familie
Dr. Herdea Valeria medic primar, medicină generală și medicină de familie - profil pediatrie și Vicepreşedintele Colegiului Medicilor. În cadrul C.M.I. Dr. Herdea Valeria lucrează Dna. Dr. Herdea Valeria , Dna. Dr. Comnea (Herdea) Laura alături de Dna. Asistență Stoica Daniela. Alături ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic de familie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult