Dr. Ruxandra Albu: hipertensiunea arterială VIDEO by CSID

Medicul primar ginecolog Ruxandra Albu explică instalarea preeclampsiei şi soluţiile care există pentru această situaţie periculoasă care apare în sarcină.

Majoritatea sarcinilor decurg fără probleme serioase de sănătate pe parcursul celor 9 luni, însă există şi situaţii cănd femeile însărcinate se confruntă cu anumite situaţii care pot ameninţa atăt viaţa mamei cât şi pe cea a fătului. O astfel de problemă este creşterea tensiunii arteriale în sarcină, adică instalarea preeclampsiei.

Aceasta este însoţită şi de un nivel crescut de proteine în urină şi debutează după săptămâna a 20-a de sarcină. Cel mai important simptom este creşterea tensiunii arteriale, cu valori peste 14/9, dar poate fi însoţită şi de dureri de cap, tulburări de vedere, sensibilitate la intensitatea luminii, greaţă, vărsături, stări de ameţeală. Am stat de vorbă pe larg în interviul video despre preeclampsie şi complicaţia severă a acesteia, eclampsia, cu medicul primar ginecolog Ruxandra Albu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Ruxandra Albu - Medic primar obstetrică–ginecologie
Dr. Ruxandra Albu este medic primar obstetrică–ginecologie, doctor în științe medicale și asistent universitar UMF Carol Davila. Are competențe medicale vaste în ultrasonografie obstetricala și ginecologica, medicină materno – fetala, tratamentul infertilității cuplului și reproducere ...
citește mai mult