Dr. Oltjon Cobani: PRP, o soluție împotriva căderii părului

Dr. Oltjon Cobani propune tehnica PRP, o soluție împotriva căderii părului.

PRP (Platelet – Rich – Plasma) este una dintre cele mai eficiente soluții împotriva căderii părului, o tehnică despre care ne-a povestit Dr. Oltjon Cobani, medic chirurg estetician.

 

Vorbim despre căderea părului, atunci când cd mai mult de 100 de fire zilnic. Trebuie să ținem cont și de faptul că sunt perioade în care cade mai mult păr (primăvara sau toamna). Însă, dacă sunt mai mult de 100 de fire căzute zilnic, este necesar un tratament care să oprească această cădere.Unul dintre cele mai eficiente este această plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP) aduce mulți factori de creștere și regenerare acolo unde este injectată. practic întărește foliculii de păr.

Ce presupune tehnica PRP

Mai întâi de toate se face anestezie locală în zona în care urmează să fie injectată plasma îmbogățită. Dr. Oltjon Cobani spune că aceasta este necesară, deorece tehnica PRP poate fi destul de dureroasă fără anestezie locală. Apoi se recoltează 9 ml de sânge de la pacient, cantitate care se centrifughează, rezultând trei fracțiuni: se decantează eritrocitele, un tip de plasmă mai bogată în trombocite și o plasmă mai săracă în trombocite. Plasma mai bogată în trombocite se injectează punctiform în scalp pentru regenerarea firelor de păr. Întreaga ședință durează maximum 20-30 de minute.

Injectarea nu trebuie să fie singulară, ci ar trebui repetată de trei ori, o dată la trei, patru săptămâni. Iar, ulterior, ar trebui repetat la 6 luni.

Pacienții care au beneficiat de tratamentul cu PRP la nivelul scalpului au spus că a scăzut numărul firelor de păr căzute, văzând acest lucru chir după prima injectare cu PRP. Trombocitele din plasma injectată ajută, pe lângă regenerare, și la vascularizația locală a scalpului, ajutând la hrănirea rădăcinii firelor de păr. Astfel, firele de păr se regenerează, devin mai puternice și nu mai cad.

Este important de știut că pacientul nu are nimic de făcut între ședințe. Poate, doar să fie atent cu alimentația și stilul de viață.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Oltjon Cobani - Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă
Doctor Oltjon Cobani este unul dintre cei mai căutaţi medici specialişti în chirurgia plastică şi estetică din România. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Dr. Cobani Oltjon a urmat rezidențiatul în chirurgie plastică-estetică și microchirurgie ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult