Dr. Olivia Timnea: importanţa aportului de colagen pentru articulaţii VIDEO By CSID

Dr. Olivia Timnea, medic primar medicină sportivă, explică importanţa aportului de colagen prin dietă şi suplimente pentru menţinerea sănătăţii şi mobilităţii articulaţiilor.

Funcţionarea corectă şi mobilitatea articulaţiilor reprezintă condiţii importante ale menţinerii sănătăţii pe termen lung. Însă odată cu înaintarea în vârstă, articulaţiile pot avea de suferit din cauza scăderii naturale a secreţiei de colagen. În plus, funcţionarea articulaţiilor poate fi afectată de excesul ponderal sau de poziţiile vicioase la birou. De asemenea, sportul făcut greşit poate afecta articulaţiile.

Colagenul reprezintă o proteină importantă de la nivelul articulaţiilor, iar scăderea secreţiei de colagen afectează mobilitatea articulară. În aceste condiţii, medicii recomandă menţinerea cantităţii optime de colagen în corp. Acesta poate proveni din alimente, dar şi din suplimente. Specialiştii recomandă supliementele cu colagen în formă hidrolizată de tip 2 care contribuie la sănătatea şi mobilitatea articulaţiilor. În plus, este importantă asocierea colagenului cu vitamine şi minerale care stimulează producţia colagenului.

În ce constau curele eficace pe bază de colagen hidrolizat de tip 2 ne explică în interviul video dr. Olivia Timnea, medic primar medicină sportivă.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Conf. univ. dr. Olivia Timnea - Medic primar medicina de familie
Conf.univ.dr. TIMNEA OLIVIA CARMEN, Prodecan al Facultativi de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie din cadrul URA, este medic primar medicină sportivă și medicină de familie. Parcurs profesional Din punct de vedere al activității didactice, a activat din septembrie 1997 și până ...
citește mai mult