Dr. Mona Zvâncă: recomandări în privinţa problemelor ginecologice în perioada pandemiei VIDEO

Dr. Mona Zvâncă, medic primar obstrică-ginecologie, explică ce soluţii există în cazul afecţiunilor ginecologice, ale tulburărilor menstruale şi ale constatării unei sarcini în perioada pandemiei.

Afecţiunile ginecologice sunt printre cele mai frecvente probleme de sănătate ale femeilor, iar acestea pot apărea şi în timpul pandemiei de coronavirus. De exemplu, femeile se pot confrunta cu dereglări menstruale, infecţii recurente, dar şi cu situaţii mai grave precum chisturile, fibroamele sau chiar cancerele din sferă genitală.

În această perioadă, mulţi medici oferă consulataţii on line, însă nu toate afecţiunile şi tulburările din sferă ginecologică pot fi diagnosticate virtual. În plus, există simptome grave precum durerile puternice şi săngerările abundente care trebuie semnalate şi diagnosticate urgent de medic.

Am stat de vorbă cu dr. Mona Zvâncă, medic primar obstetrică-ginecologie, despre cum pot fi rezolvate afecţiunile ginecologice în această perioadă, dar şi despre soluţiile pe care le au la dispoziţie femeile care rămân însărcinate sau cele care vor să recurgă la o întrerupere de sarcină! În plus, am discutat şi despre reguile de igienă, extrem de importante mai ales în perioada pandemiei de coronavirus!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Mona Zvâncă - Medic primar obstetrică-ginecologie
Mona Zvâncă este medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în științe medicale, fiind supraspecializată în medicina materno-fetală. Dr. Mona Zvâncă este asistent universitar în cadrul Catedrei de Obstetrică și Ginecologie la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. A ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar obstetrică-ginecologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult