Dr. Mădălina Truică: despre anorexie şi soluţii în cazul acestei tulburări alimentare VIDEO by CSID

Medicul specialist diabet şi boli de nutriţie Mădălina Truică explică impactul anorexiei asupra sănătăţii şi oferă sfaturi în ceea ce priveşte abordarea multidisciplinară a anorexiei.

Anorexia este o problemă de sănătate întâlnită mai ales în rândul adolescentelor şi reprezintă o tulburare alimentară dictată de teama de îngrăşare. Din dorinţa de avea un corp cât mai suplu, adolescetele ajung să se înfometeze, se eschivează de la mesele în familie şi se izolează. În timp, toate acestea situaţii devin periculoase pentru starea de sănătate.

Multe fete ajung să cântărească mult sub greutatea optimă, se confruntă cu carenţe, iar de la acestea la afectări grave ale stării de sănătate nu este decât un pas. De multe ori, anorexia se instalează pe fondul unor traume şi este întreţinută în cadrul grupurilor de adolescente din mediul on line. Imaginile distorsionate, modificate, de pe site-urile de socializare, moda fotomodelelor care poartă XXS, dar şi neglijarea adolescentelor de către părinţi sunt alţi factori de risc pentru anorexie. Această tulburare se poate trata, medicul nutriţionist şi psihologul făcând echipă pentru a convinge tinerele paciente să adopte o dietă sănătoasă şi să-şi rezolve problemele psihologice. Am stat de vorbă cu medicul specialist în diabet şi boli de nutriţie Mădălina Truică despre soluţiile care le sunt la îndemână astăzi părinţilor şi adolescenţilor pentru a combate anorexia!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Mădălina Truică - Medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Dr. Mădălina Truică este Medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în cadrul clinicii cu același nume. "Sunt medic primar “Diabet, Nutriție și Boli Metabolice” și am experiență de 10 ani în tratarea obezității, timp în care am ajutat peste 1000 de pacienți să ajungă la ...
citește mai mult