Dr. Cristina Damian, ginecolog: ce trebuie să ştie femeile despre substituţia hormonală la menopauză VIDEO

Dr. Cristina Damian, medic specialist ginecolog explică ce trebuie să ştie femeile despre substituţia hormonală la menopauză.

Menopauza este o etapă firească în viaţa oricărei femei, însă poate fi însoţită de simptome extrem de neplăcute precum bufeurile, indispoziţia, insomniile şi nervozitatea. Scăderea naturală a secreţiei de hormoni este fiziologică pe măsura înaintării în vârstă, însă este asociată cu un risc crescut de osteoporoză, creştere în greutate şi boli cardiovsculare.

La ora actuală, tot mai multe femei se confruntă cu menopauza precoce, iar aceasta trebuie investigată şi tratată. Din fericire, toate femeile au astăzi la dispoziţie multe opţiuni în ceea ce priveşte substituţia hormonală, care trebuie administrată personalizat, după un set complet de analize şi investigaţii. Am stat de vorbă cu dr. Cristina Damian, medic specialist obstetrică-ginecologie despre importanţa substituţiei hormonale şi modul cum se administrează corect!

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Adriana Lucia Celebidache: beneficiile laserului în stomatologie