Dr. Antoanela Curici: testele performante pentru depistarea alergiilor VIDEO BY CSID

Pentru a depista tipul de alergen care declanşează o alergie, la ora actuală, există teste performante, disponibile şi în România, în laboratoare precum Synevo.

Milioane de oameni din întreaga lume suferă din cauza alergiilor, probleme de sănătate care reprezintă un răspuns exagerat al organismului uman la contactul cu diverşi alergeni. Aceştia sunt substanţe comune precum praful, polenul, epiteliile de animale, diverse alimente, medicamente şi lista poate continua.

În ultimii ani, numărul persoanelor care suferă din cauza alergiilor a crescut, iar acestea pot avea de la forme mai uşoare, care se manifestă prin rinoree, erupţii la nivelul pielii până la formele severe, care înseamnă şoc anafilactic.

Există mai multe teste prin care se pot depista tipurile de alergeni care au declanşat simptomele neplăcute. Despre aceste analize am discutat în interviul video cu dr. Antoanela Curici, medic primar medicină de laborator, director medical Synevo România.

Iar pentru a veni în sprijinul celor care suferă de alergii, „Ce se întâmplă, doctore?” organizează un eveniment la care vor fi prezenţi specialişti care vor răspunde la toate întrebările publicului legate de alergii.

Evenimentul va avea loc pe 30 mai, în Sun Plaza. Intrarea este liberă, trebuie doar să vă înscrieţi aici: https://www.csid.ro/inscrie-te-acum-la-csid-despre-alergii-in-2019