Dr. Lucian Dorobanţu: operaţia pe inimă, de la clasic la minim invaziv VIDEO BY CSID

Bolile de inimă au o incidenţă foarte mare în România. Un chirurg specializat în chirurgie cardiovasculară vorbeşte despre cauze, factori de risc şi intervenţii chirurgicale.
Statisticile spun că România este peste media europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare (46% UE vs. 60% România). În fiecare oră, un român moare de insuficienţă cardiacă, În fiecare oră, sunt diagnosticate 5 noi cazuri de insuficienţă cardiacă şi se efectuează în medie 12 internări din cauza acestei afecţiuni. 
 
Am stat de vorbă cu Dr. Lucian Dorobanţu, medic primar chirurgie cardiovasculară despre motivele pentru care în România sunt crescute cifrele de mortalitate, îmbolnăviri şi internări cauzate de bolile cardiovasculare, despre factorii de risc, despre motivele care îi împiedică pe români să ajungă din timp la medic, dar şi despre chirurgia cardiovasculară – de la abordarea clasică, la cea minim invazivă şi la chirurgia robotică. 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Lucian Dorobanţu - Medic primar chirurgie cardiovasculară
Prof. Dr. Lucian Dorobanţu este medic primar chirurgie cardiovasculara și coordonator al Cardyomyopathy Center, centrul specializat în diagnosticul și tratamentul chirurgical al cardiomiopatiei hipetrofice obstructive. De asemeni, face parte din echipa chirurgicală a Cardiac Center din cadrul Spitalului ...
citește mai mult