Dr. Andreea Stavri: importanţa controlului ginecologic, a testului Babeş-Papanicolau şi a testării pentru HPV VIDEO by CSID

Am stat de vorbă cu dr. Andreea Stavri, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover, despre importanţa consultului ginecologic anual, a testului Babeş-Papanicolau şi a testării pentru HPV.

Mergeţi anual la ginecolog! Aceasta este recomandarea tuturor specialiştilor pentru femeile care vor să-şi menţină starea de sănătate pe termen lung. Vizita anuală la specialistul în obstetrică-ginecologie este importantă pentru că doar în cadrul examinărilor, medicii pot depista eventuale probleme ginecologice la debut şi le pot trata cu succes!

Pe lângă examinarea clinică, în cadrul consultului, medicul poate efectua o ecografie transvaginală, una abdominală şi poare recolta probe pentru examentul de secreţie şi pentru testul Babeş-Papanicolau. În plus, ginecologul poate recomanda testarea pentru HPV, virus care reprezintă un factor de risc pentru cancerul de col uterin.

Există încă temerea multor femei de a merge la ginecolog, însă vizita anuală şi efectuarea testelor recomandate pot preveni îmbolnăviri grave. Alegerea unui ginecolog competent şi încrederea pe termen lung în sfaturile şi recomandările acestuia pot fi aliaţi importanţi ai sănătăţii.

Pentru a afla mai multe informaţii despre importanţa consultului ginecologic, am stat de vorbă cu dr. Andreea Stavri, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover, care explică pe larg investigaţiile şi testele recomandate femeilor pe tot parcursul vieţii!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Andreea Stavri - Medic specialist obstetrică-ginecologie
Dr. Andreea-Eugenia Stavri este medic specialist în Obstetrică-Ginecologie în cadrul Medicover si Regina Maria. Competențe Histeroscopie Colposcopie Ultrasonografie ginecologică Chirurgie laparoscopică Peste 5 ani de experiență în sectorul medical privat și de stat și specializare ...
citește mai mult