Dr. Amedeia Niță: tratamente moderne în cancerul colo-rectal

Dr. Amedeia Niță, medic primar oncologie medicală, trece în revistă simptomele, investigațiile și tratamentele moderne în cancerul colo-rectal.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dr. Amedeia Niță este medic primar oncologie medicală în cadrul Spitalului Municipal din Ploiești. În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat. dr. Amedeia Niță a oferit informații și recomandări în ceea ce privește depistarea cât mai precoce a cancerului colo-rectal care afectează la ora actuală peste 1,9 milioane de oameni din întreaga lume.

Cancerul colo-rectal reprezintă apariția unei tumori la nivelul intestinului gros (colonul) sau la nivelul rectului. Rectul reprezintă calea de legătură între colon și anus. O tumoră malignă reprezintă dezvoltarea anarhică, neprogramată a unor celule care sunt complet diferite de celulele care există în peretele intestinal în mod obișnuit.

Cazuistica oncologică este în continuă creștere, ceea ce este valabil și pentru cancerul colo-rectal. Previziunile Globocan-ului, un institut care evaluează incidența cancerului la nivel internațional, sunt extrem de sumbre. Probabil, prin anii 2030, vom avea o persoană din 5 care va fi diagnosticată cu o afecțiune oncologică.

În ceea ce privește incidența neoplasmului colo-rectal, acesta reprezintă a treia localizare dintre toate neoplaziile și a doua localizare în ceea ce privește producerea deceselor.

În România, incidența la bărbați este de 10, 1 cazuri la suta de mii de locuitori. Pentru femei, incidența este mai redusă, de 7, 3 cazuri la suta de mii de locuitori. Cancerul colo-rectal este responsabil pentru un deces din 10 provocate de bolile oncologice. Deci este o boală devastatoare ca incidență și mortalitate” ne-a declarat dr. Amedeia Niță.

Mai multe informații despre factorii de risc ai bolii, simptome, diagnostic și tratamentele de ultimă generație în cancerele colo-rectale puteți afla din interviul amplu realizat cu dr. Amedeia Niță!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult