Dr. Anca Bîlbă: hipoterapia are rezultate spectaculoase la copiii cu dizabilități

Dr. Anca Bîlbă, psiholog clinician, ne explică ce rezultate are hipoterapia în privința copiilor cu dizabilități.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Hipoterapia este excelentă atât în cazul copiilor, cât și al adulților. Dr. Anca Bîlbă, psiholog clinician, ne explică ce rezultate are în privința copiilor cu dizabilități.

Dr. Anca Bîlbă, despre hipoterapie la copiii cu dizabilități

„De regulă ei vin de mici și de foarte multe ori nu au capacitatea de a sta bine în șezut, nu pot să meargă, nu pot să alerge, nu pot să urce scările, adică să folosească ambele picioare pe rând și efectele în acest caz se văd foarte repede, la câteva ședințe. În 3-4 ședințe copiii dezvoltă și pot să mențină acea stabilitate de a sta în funduleț, de a-și menține echilibrul, de a-și menține echilibrul în poziție ortostatică, de a merge și ulterior de a alerga. Este un beneficiu important atât pentru un părinte, cât și pentru un copil”, explică Dr. Anca Bîlbă.

Deși este vorba de un progres, specialistul menționează că sunt și perioade în care se stagnează, însă pe tulburări motorii reacțiile sunt cele pe care le așteptăm și foarte ușor de modulat și de concentrat.

Pentru cei mici, hipoterapia este o joacă. Deși totul are obiectiv terapeutic, faptul că sunt folosite anumite obiecte de diferite mărimi și culori îi ajută pe cei mici să perceapă totul ca pe o joacă.

Urmărește integral materialul realizat de „Ce se întâmplă, Doctore?” pentru a afla toate informațiile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Anca Bîlbă - Psiholog clinician
Anca Bîlbă este psihoterapeut, Lector Universitar Doctor în cadrul Universității Andrei Șaguna din Constanța, Facultatea de Psihologie.  A absolvit studiile universitare ale Universității Andrei Șaguna în anul 2009, precum și studiile universitare de master (2011) în cadrul aceleași ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog clinician
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult