Doctor Cezar: Cum devenim propriul nostru medic

Invitat în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene, Doctor Cezar a explicat cum putem deveni propriul medic.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Invitat în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene, Doctor Cezar a explicat faptul că nu avem nevoie să ajungem în sistemul de sănătate decât în situații de urgențe și accidente, menționând astfel că trebuie să învățăm să avem o viață responsabilă față de noi. Astfel, putem deveni propriul doctor.

„Oricând poți să faci ceva, chiar și în scaun cu rotile dacă ești poți să lucrezi mușchii spatelui, să faci un post intermitent, poți să renunți la zahăr și să-ți iei plăcerile dintr-o salată de fructe. Chiar dacă nu e ideal nimic, tot timpul poți să îmbunătățești puțin câte puțin. Și atunci, nevoia de medicație, de intervenții mai scade”, a explicat Dr. Cezar.

Doctor Cezar a menționat că micile schimbări pe care le facem în viața noastră ne pot ajuta să ne îmbunătățim sănătatea.

„Ceva în plus poți să faci. În loc să fii supărat două ore poți să fii supărat o oră. Contează enorm! (…) În tot acest interval de timp tu produci mai puțini hormoni de stres care îți activează bolile. În momentul în care simți că ești un pic sub linie și că ești în hormon de stres trebuie să-ți zici „Oare am pentru ce să fiu recunoscător?”. În primul rând pentru că respir și că am avut ceva de mâncare”, a mai spus Doctor Cezar în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene.

Cezar Amititeloaie a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași în 2006. Este medic specialist cardiolog (2015), antreprenor, pasionat de nutriție, sport și psihologie, fondator al clubului de sănătate și sport Vivertine Iași. Este un cardiolog nonconformist. Abordarea lui este una integrativă, holistică, punând accent și pe cauzele emoționale ale patologiilor.

Urmărește podcastul integral cu Dr. Cezar doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Cezar Amititeloaie - Medic specialist cardiolog
Dr. Cezar Amititeloaie este absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, Iași (2006), medic specialist cardiolog (2015), antreprenor, pasionat de nutriție, sport și psihologie și fondator al clubului de sănătate și sport Vivertine Iași. Anii de formare i-a petrecut ...
citește mai mult