S-au împlinit 20 de ani de la prima emisiune a lui Jamie Oliver

Emisiunea culinară care i-a adus notorietate chef-ului britanic se numea “Naked Chef”. Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre Jamie Oliver.
  • Publicat:
  • Actualizat:


Emisiunea culinară care i-a adus notorietate chef-ului britanic se numea “Naked Chef”.Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre Jamie Oliver.A fost decorat cu Ordinul de excelenţă  de către regina Elisabeta a Marii Britanii pentru contribuţia adusă în promovarea alimentaţiei sănătoase.

A obligat restaurantele McDonald’s să elimine o substanţă nocivă pentru oameni în procesul de preparare a hamburgerilor.A citit integral o carte abia  la vârsta de 38 de ani, pentru că suferă de o formă severă de dislexie.

A suferit arsuri pe organele genitale pentru că gătit dezbrăcat, încercând să facă o surpriză soţiei de Ziua îndrăgostiţilor.A slăbit aproape 12 kg în trei luni doar ajustând regimul alimentar şi dormind suficient.


A fost primul chef care a iniţiat o campanie de nutriţie sănătoasă în şcoli. Are o fundaţie internaţională care se ocupă de pregătirea persoanelor dezavantajate şi angajarea lor în industria hotelieră.


Reţeta sa minune pentru mahmureală: “o linguriţă de turmeric şi eşti 100 % vindecat. Cel mai bun leac e în bucătărie”, spune el. Gustarea preferată este un sandviş cu bacon.

Pentru mai multe curiozităţi despre gastronomie, intraţi pe www.csid.ro.

sursa foto hepta.ro

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult