Carnea roşie, consumată responsabil, e benefică pentru sănătate

Carnea roşie, spun cercetătorii, conţine nutrienţi esenţiali, cum ar fi vitamina B 12, potasiu, zinc. Fierul conţinut de carnea roşie este mai uşor asimilat de organismul nostru şi mai uşor de utilizat în producerea de celule roşii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Studii recente au demonstrat că există beneficii ale consumului de carne roşie.Din categoria carne roşie fac parte porţiuni de muşchi de porc, vită, oaie, capră sau alte mamifere erbivore.Carnea roşie, spun cercetătorii, conţine nutrienţi esenţiali, cum ar fi vitamina B 12, potasiu, zinc.

Fierul conţinut de carnea roşie este mai uşor asimilat de organismul nostru şi mai uşor de utilizat în producerea de celule roşii. Pe de altă parte, carnea roşie procesată poate constitui un pericol pentru sănătate.
Produse precum hot-dog, salamuri, parizer, bacon ar trebui evitate sau consumate pe cât mai puţin posibil.Modul în care este gătită carnea roşie este un alt element de care trebuie ţinut cont.

Evitaţi prăjirea în prea mult ulei sau pe direct pe flacără. Nu consumaţi părţile prea arse din carnea roşie. Asiguraţi-va că rotiţi periodic bucata de carne în timpul preparării.
Trei porţii de carne roşie pe săptămână sunt considerate suficiente pentru nevoile organismului.Este recomandat ca acest aliment să fie însoţit de o sursă de antioxidanţi, cum ar fi legumele verzi.
Pentru mai multe informaţii despre hrană sănătoasă, intraţi pe www.csid.ro
sursa foto: 123rf.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult