Grăsimea de pe abdomen – 10 trucuri să scapi de ea

Dincolo de aspectul inestetic, grăsimea abdominală este un factor ridicat de risc pentru boli metabolice, diabet, boli hepatice.
  • Publicat:
  • Actualizat:


Dincolo de aspectul inestetic, grăsimea abdominală este un factor ridicat de risc pentru boli metabolice, diabet, boli hepatice.

Grăsimea abdominală este una dintre grăsimile care se pot elimina cel mai rapid din organism.Fibrele solubile ajută la reducerea aportului de calorii în organism şi asigură saţietatea.Cele mai bune resurse de fibre se găsesc în legume, cereale integrale, avocado, fructe de pădure.

Staţi departe de grăsimile trans. Acestea se găsesc în produse de patiserie, margarină, foietaje, produse fast food.Consumul exagerat de alcool creşte dimensiunile taliei. Renunţaţi la zahăr şi limitaţi cantitatea de miere consumată.

Reduceţi nivelul de stres. Lipsa de somn încetineşte metabolismul şi duce la acumularea grăsimii.Reduceţi cantitatea de ulei folosită la prepararea hranei sau înlocuiţi-l cu ulei de cocos.

Consumaţi peşte gras săptămânal: somon, hering, macrou, sardine, anşoa.Oţetul de mere poate reduce grăsimea abdominală. Trebuie consumat diluat cu apă, 1-2 linguriţe pe zi.
Beţi ceai verde. Are proprietăţi anti-oxidante şi conţine cafeină, care are rol în accelerarea metabolismului.

sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Paracetamolul: cât de sigur este?
Paracetamolul: cât de sigur este?