Dr. Mihaela Posea: despre rata metabolismului şi calorii VIDEO by CSID

Dr. Mihaela Posea, medic specialist în diabet şi boli de nutriţie, explică modul cum se calculează rata metabolică şi numărul de calorii pe care îl putem consuma ca să slăbim şi să ne menţinem.

La prima vedere, slăbirea pare un proces simplu: reducem numărul de calorii, schimbăm alimentele de tip junk food cu legume, fructe, ouă, lactate slabe şi carne albă şi facem mişcare. Însă de multe ori, aceste măsuri sănătoase nu dau roade pe cântar.

Motivul? În realitate, este posibil să depăşim numărul optim de calorii, chiar dacă ele provin din alimente sănătoase, şi să nu reuşim să slăbim. Uneori, putem ajunge chiar şi la îngrăşare, dacă exagerăm cu alimentele considerate bune precum fructele oleaginoase sau cele proaspete, foarte dulci.

Până la urmă, slăbirea este matematică: trebuie să ardem mai mult decât mâncăm. Iar pentru a calcula necesarul organismului pentru a slăbi şi a ne menţine, trebuie să ştim care este rata metabolismului nostru în repaus, adică mai precis de câte calorii avem nevoie pentru funcţiile de bază, la care să adăugăm caloriile arse prin mişcare. Abia în funcţie de acest număr ne calculăm necesarul de calorii ca să slăbim. În cabinetele de medicină şi nutriţie, există tehnologii care pot calcula rata metabolismului bazal care îi ajută pe medici să conceapă diete personalizate. Despre toate acestea ne vorbeşte în interviul video medicul specialist în diabet şi boli de nutriţie Mihaela Posea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Mihaela Posea - Medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice
Dr. Mihaela Posea este medic specialist în Diabet zaharat, Nutriție și Boli Metabolice și Doctor în Domeniul Medicină la Clinica Smart Nutrition. Pe lângă faptul că iubește să discute cu pacienții, dr. Posea este dedicată în permanență perfecționării, participând constant la stagii ...
citește mai mult