Depresia: 5 cauze despre care nu ştiai că o declanşează

Mai multe cazuri de depresie sunt diagnosticate în sezonul rece, din cauza expunerii reduse la lumina naturală. Dar şi alte obiceiuri pot schimba starea de spirit.
  • Publicat:
  • Actualizat:


Mai multe cazuri de depresie sunt diagnosticate în sezonul rece, din cauza expunerii reduse la lumina naturală.
Dar şi alte obiceiuri pot  schimba starea de spirit. Iată care sunt:

Consumul de băuturi carbogazoase. Îndulcitorii artificiali precum aspartamul pot afecta neurotransmiţătorii însărcinaţi cu buna dispoziţie. Încercaţi apa minerală cu lămâie pentru a câştiga un plus de energie şi stare de bine.

Produsele chimice de curăţat şi apa îmbuteliată în plastic. Sunt studii care arată că particule minuscule de plastic pot trece în sânge. Acestea ajung la creier şi pot cauza iritabilitate, reacţii alergice şi, uneori, erupţii pe piele.

O răceală mai veche. Organismul produce celule care să lupte cu boala, dar încetinesc activitatea neuronală, ceea ce te face să te simţi mai trist.Vestea bună este că un surplus de fructe şi legume în dietă şi hidratare suficientă pot restabili starea emoţională.

Nu ai suficient omega 3 în dietă. Acizii graşi esenţiali sunt foarte importanţi pentru activitatea creierului. Somonul, heringul, macroul, nucile, alunele, seminţele sunt alimente bogate în omega3.

Nu bei suficientă apă. Deshidratarea încetineşte circulaţia sângelui şi oxigenarea creierului. Aşa apar depresia, oboseala, lipsa de concentrare şi probleme cu memoria.

Ai probleme cu flora bacteriană. Nu mai e niciun secret că stomacul e al doilea creier. Trebuie să descoperi dacă nu cumva ai o intoleranţă alimentară sau microbiomul tău este afectat de medicamente.
sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult