De ce e bine să beți ceai de păpădie dacă vrei să slăbiți

Aflați de ce e bine să bei ceai de păpădie dacă vreți să slăbiți!

Dacă vreți să slăbiți, pe lângă dietă și mișcare, adăugați în regimul pe care îl respecțați și consumul de ceai de păpădie.

Ceaiul de păpădie are un mare beneficiu: vă poate ajuta să scăpați de apa în exces din corp și de toxine. E un început bun, deși, ca să eliminați grăsimimea, trebuie să fiți în deficit caloric prin alimentație și sport.

Dar puteți vedea pe cântar cum dispar rapid lichidele în exces acumulate în corp și cu ajutorul ceaiului de păpădie. Cel mai bine ar fi să culegeți florile și frunzele chiar voi și să faceți o infuzie. Dar puteți apela și la ceaiurile din comerț.

Ceaiul de păpădie este bun și pentru ficat, dar și împotriva constipației. Mai mult, îl puteți consuma pe post de cafea pentru că este energizant.

De altfel, păpădia este o plantă nutritivă, bogată în vitaminele A, C, și K. Păpădia conține și vitamina E, dar și o cantitate mică din vitaminele din grupul B. Pe lângă vitamine, în păpădie se găsesc minerale precum fierul, calciul, magneziul și potasiul.

Rădăcina de păpădie abundă în inulină, o fibră solubilă care poate hrăni bacteriile bune din intestine, poate susține sănătatea tractului intestinal și poate atenua disconfortul digestiv.

În păpădie, se găsesc antioxidanți și polifenoli, substanțe care pot combate inflamația din organism. Se știe că procesul inflamator este precursor pentru o mulțime de afecțiuni.

Pentru că are efect diuretic, păpădia poate combate hipertensiunea arterială. Alte potențiale beneficii ar putea fi reducerea nivelului grăsimilor periculoase din sânge și a riscului de cancer.

Atenție însă dacă luați diuretice, litiu sau antibiotice. Discutați cu medicul dacă este în regulă să beți ceai de păpădie.

Pentru informații despre dietă și nutriție, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok! Nu uitați ca pe youtube să activați notificările!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult