De ce apar amorțelile?

Află ce boli pot ascunde amorțelile!

Amorțelile de la nivelul mâinilor. Cu siguranță, v-ați confruntat cel puțin o dată în viață cu acest simptom. Aceasta dacă ați dormit doar pe o singură parte de exemplu sau dacă ați stat în frig. Amorțelile pot afecta orice zonă a corpului, dar cel mai des apar la extremități.

Amorțelile sunt însoțite de furnicături sau chiar de pierderea sensibilității cutanate. De asemenea, amorțelile pot fi însoțite de senzația de ace, înțepături sau arsuri la nivelul membrului afectat. Amorțelile sunt cauzate de scăderea fluxului de sânge sau de afectarea nervilor și diferă de paralizie.

În cazul amorțelilor, sensibilitatea este cea afectată, în timp ce pralalizia implică pierderea capacității de mișcare a membrului afectat.

Amorțelile pot fi trecătoare sau persistente și pot fi însoțite de anxietate, urinare frecventă, dureri, spasme musculare, erupții cutanate sau sensibilitate la atingere.

Atenție maximă la amorțelile persistente pentru că pot anunta boli grave. Printre principalele cauze ale amorțelilor se numără: traumatismele, degerăturile, tromboza venoasă profundă, boala arteriala periferică, osteoporoza, hernia de disc, discopatia degenerativă, lombosciatica, sindromul de tunel carpian, tumorile cerebrale, intoxicația cu metale grele, deficitul de vitamina B12, hipotiroidia sau lupusul.

Așadar amorțelile pot avea o mulțime de cauze și nu trebuie neglijate. Dacă persistă, trebuie semnalate medicului.

Pentru informații despre sănătate, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok! Nu uitați ca pe youtube să activați notificările!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult