Cristian Mărgărit: sfaturi de dietă şi sport pentru perioada pandemiei de coronavirus VIDEO

Cristian Mărgărit, consultant de fitness şi nutriţie, ne oferă sfaturi de dietă şi sport pentru a ne menţine în formă în perioada de izolare la domiciliu.

Pentru multe persoane, pandemia de coronavirus vine la pachet, pe lângă riscul de contaminare, cu abandonarea obiceiurilor sănătoase. Aceasta din cauza închiderii sălilor de sport, a parcurilor şi a limitării posibilităţii de a face mişcare doar în jurul locuinţei.

Mai mult, în perioada pandemiei, stresul acumulat din cauza izolării predispune la excese alimentare: de altfel, au devenit deja virale pozele cu tot felul de deserturi, cu reţete de maia, dar şi meme-urile care încurajează consumul de alcool.

Însă veştile nu sunt tocmai bune: zahărul, alcoolul şi sedentarismul sunt cu atât mai nocive cu cât scad imunitatea într-o perioadă când avem nevoie mai mult ca oricând de un organism puternic. Astfel, sfaturile nutriţioniştilor şi antrenorilor de fitness au un numitor comun: trebuie să mâncăm mai puţin şi să facem mai multă mişcare. Acum, sunt disponibile tot felul de programe de fitness on line de care ar trebui să profităm pentru a face din mişcarea zilnică un obicei pe viaţă.

Pentru a afla ce trebuie să mâncăm şi câte antrenamente ar trebui să facem zilnic, acasă sau pe în apropierea locuinţei, am stat de vorbă, într-un interviu realizat prin Skype, cu Cristian Mărgărit, consultant de fitness şi nutriţie!

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL