Ce înseamnă să ai ficatul mărit?

Află ce boli poate ascunde un ficat mărit!

Atenție maximă dacă aveți ficatul mărit. Această situație ar trebuie să vă aducă de urgență la medic. Ficatul mărit nu doare întotdeauna, doar poate fi semnul unei boli de ficat, de inimă sau poate fi un semn de cancer.

Ficatul mărit poate să nu dea deloc simptome. De aceea, este bine să vă faceți o ecografie abdominală o dată pe an.

Dar există și cazuri când ficatul mărit da semne. Printre acestea, se numără durerea abdominală, oboseala, starea de rău, de vomă și îngălbenirea pielii și a zonei albului ochilor.

În plus, umflarea picioarelor, balonarea, gingiile iritate și diareea pot anunța un ficat mărit.

Există o mulțime de boli care pot duce la creșterea în volum a ficatului. Acestea sunt ciroza, hepatita, steatoza hepatică non alcoolică, chisturile hepatice, tumorile benigne hepatice, dar și obstrucția căilor biliare.

De asemenea, cancerele hepatice, metastazele hepatice și leucemia pot fi însoțite de un ficat mărit. Și insuficiența cardiacă sau pericardita duc la mărirea ficatului. În aceste condiții, trebuie să mergeți regulat la medic și să vă faceți anual testele de sânge.

Pentru informații despre sănătate, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult