Ce este osteoporoza?

Ce este osteoporoza? Osteoporoza este o afecțiune osoasă extrem de frecventă. Mulți pacienți nu știu că se confruntă cu aceasta.

Ce este osteoporoza? Osteoporoza este o afecțiune osoasă extrem de frecventă. Conform estimărilor specialiștilor, aproximativ 500 de milioane de persoane din întreaga lume suferă din cauza osteoporozei.

Cei mai mulți pacienți cu osteoporoză nu știu că suferă din cauza  acestei afecțiuni.

În multe cazuri, osteporoza este depistată atunci când se instalează fractura pe fondul osteoporozei.

La nivel global, se estimează că o femeie din 3 și un bărbat din 5, cu vârsta peste 50 de ani, se vor confrunta cu o fractură cauzată de osteoporoză.

Astfel, osteoporoza este una dintre cauzele principale de durere, dizabilitate și pierdere a independenței la persoanele vârstnice.

Osteoporoza este o afecțiune silențioasă, care are și o componentă genetică. Însă, osteoporoza poate fi prevenită și depistată în stadii incipiente.

Dacă persoanele cu vârsta peste 50 de ani își testează regulat densitatea minerală osoasă, vor putea ține boala sub control.

În prevenție, sunt importante dieta, activitatea fizică, dar și renunțarea la anumite obiceiuri nocive.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Claudia Haralambie - Medic specialist reumatologie
Dr. Claudia Haralambie este medic specialist reumatologie în cadrul Spitalului Clinic SANADOR din București.
citește mai mult