Alimentul ieftin, gustos, accesibil și sănătos, perfect în slăbire

Iată ce aliment accesibil ar trebui inclus în dietele de slăbire și menținere!

Dacă tot se apropie sezonul cald și subiectul slăbire e mai fierbinte ca niciodată, este momentul să ne reamintim de un un aliment perfect în dietele de scădere ponderală.

Este vorba despre ou, alimentul ieftin, accesibil, care ține de foame și poate salva silueta. Astfel, cu o suma ce variază între un leu și doi lei, poate fi cumpărat unul dintre cele mai valoroase alimente de pe pământ.

Un ou mediu fiert are în jur de 70 de calorii. Două ouă fierte, consumate alături de câteva legume, reprezintă o masă sănătoasă cu puține calorii, care costă doar 10 lei. Ouăle pot fi făcute simplu, cu foarte puțin ulei, într-o tigaie non aderentă sau pot fi combinate cu brânză slabă, iaurt, dovlecel, conopidă și verdețuri, într-o budincă sănătoasă.

Din ouă se pot face și omlete delicioase cu legume, dar și alte preparate sățioase și sănătoase.

Ce nutrienți conțin ouăle?

Ouăle sunt pline de nutrienți de calitate. Au proteine, grăsimi, vitaminele A, B, seleniu și iod. Albușul și gălbenușul au aceeași cantitate de proteine de calitate, un ou conținând cam 6 grame în total.

Gălbenușul de ou este printre puținele alimente care conțin vitamina D. Așa că aviz celor care se confruntă cu deficit din această vitamină importantă.

Oul conține și colină, o altă substanță din grupul vitaminelor B, vitală pentru organism și funcționarea celulelor.

Mai mult, studiile au arătat că dacă mâncăm un ou, două pe zi, ne asigurăm nutrienți de calitate și nu pățim nimic.

Totuși, persoanele cu probleme de sănătate ar trebui să discute cu un medic în privința alimentației și cantității optime de ouă. Aceasta pentru că însă există discuții în ceea ce privește legătura dinte consumul de ouă și colesterolul crescut.

Pentru informații despre dietă și nutriție, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok! Nu uitați ca pe youtube să activați notificările!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Nu salva pe nimeni! Pastila de PSIHOLOGIE
Nu salva pe nimeni! Pastila de PSIHOLOGIE